Blog
  • Home
22
07
2019

Bonte Haas Loop 2019/2020 voor Stichting VEME Ouderinitiatief Westland

De maandagavond recreanten wegatletiekgroep van AV Olympus’70 onder leiding van looptrainer Paul Schoenmaker organiseert rond iedere jaarwisseling in december en januari een Bonte Haas Loop voor het goede doel. In het verleden werd geld ingezameld voor de goede doelen (mensen met kanker) van de Roparun, waaraan de lopersgroep vijf keer deelnam maar waarmee enkele jaren geleden werd gestopt. De behoefte om geld in te zamelen voor een goed doel bleef, waardoor de Bonte Haas Loop in de omgeving rondom het gelijknamige eetcafé nog altijd wordt georganiseerd. Lopers en trainers overleggen jaarlijks met elkaar voor welk goede doel gelopen wordt. Dit jaar is gekozen voor het Westlandse ouderinitiatief Voor Elkaar Met Elkaar. Een woon- en zorginitiatief gericht op gehandicapte kinderen.

Stichting VEME is een groep ouders die de handen ineen hebben geslagen en ernaar streven om hun kinderen met een verstandelijke en eventueel andere beperking een veilig en levensloopbestendig thuis te bieden. Dit willen zij realiseren door samen te werken met de gemeente, woningbouwcorporatie, zorgaanbieder, maar vooral met de ouders, broers/ zussen én andere betrokkenen bij de bewoners. Met elkaar gaan zij een prachtig wooninitiatief realiseren, voor hun kinderen. Een zorg/ woonproject in het Westland.

artikel AD / 6 juli 2019

author: dennisflinterman