Blog
  • Home
29
12
2016

Bonte Haas Lopers aan het woord: Tineke Baron (57)

“Sinds de eerste keer dat de Bonte Haas Loop georganiseerd werd loop ik al mee. Was die eerste keer niet 5 jaar geleden?” Tineke loopt al sinds haar 22e. “Het ene jaar wat meer dan het andere hoor. Sinds 1997, denk ik,  ben ik echt lid van Olympus’70  geworden en loop ik tenminste twee keer in de week hard. Eén keer bij de Donderdagavond Hardloopgroep ‘PETER’ (van Dalen) bij Olympus’70 en één keer bij de SantiniRunners.” Ze loopt De Bonte Haas Loop, omdat het vooral een thuiswedstrijd voor haar is. “Ik woon in de wijk Essellanden in Wateringen. De Bonte Haas is dus 10 minuten lopen van mijn huis vandaan.” De kleinschaligheid van de loop spreekt haar aan. “En het prachtige parcours en de gezelligheid.!” Echte hardloopdoelen voor de toekomst, een halve of hele marathon waar dan ook bijvoorbeeld, heeft Tineke niet. “Zonder blessures blijven lopen vind ik het belangrijkste.” Ze raadt De Bonte Haas Loop iedereen aan. “Lekker meedoen joh, ook als je de dag ervoor een feestje hebt gehad. Dat had ik dus gehad, zoals je aan mijn foto van vorig jaar kunt zien. Maar na het lopen op de vroege ochtend heb je de rest van de dag een heerlijk voldaan gevoel!”

author: Alexander Wagener