Blog
  • Home
16
12
2016

Bonte Haas Lopers aan het woord: Iris van Toledo (24)

Haar deelname aan De Bonte Haas Loop eind 2015 was de eerste keer. “Drie jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Dat kwam door mijn moeder en mijn zusje, die zo enthousiast waren toen zij begonnen dat ik ook begonnen ben.” Ze begon met een 12 avonden lopersproject ‘starten met hardlopen op de woensdagavond’ bij Olympus’70. “Daarna ben ik bij de Olympus’70 Donderdagavond Hardloopgroep ‘PETER’ (van Dalen) verder gegaan. Later ben ik ook de Olympus’70 Dinsdagavond Hardloopgroep ‘PHILIP’ (Koelemij) erbij gaan doen. En die twee groepen doe ik nog steeds!”  Ook heeft Iris deelgenomen aan het welbekende lopersproject op de zaterdagmiddag dat ieder voorjaar in aanloop naar de zomerprestatielopen in Westland vanaf het sportpark van Verburch in Poeldijk wordt georganiseerd. “Ik heb begrepen dat Olympus’70 nu denkt het lopersproject naar de zondagochtend te willen gaan verplaatsen, maar het fijne weet ik daar niet van. Het Verburch Lopersproject begon ik destijds met 5 kilometer, maar de afstand is ondertussen uitgegroeid naar de halve marathonafstand 21.1 kilometer. Het afgelopen jaar heeft Iris aan 4 halve marathons deelgenomen. “Dat waren de City-Pier-City in Den Haag, en de halve marathons van Naaldwijk, Amsterdam en Delft.” Ze vindt De Bonte Haas Loop een leuke loop. “De omgeving en de natuur spreken me vooral aan. De route loopt langs de Zweth en richting ‘t Woudt. Prachtige en rustige stukken om te lopen!” Stoppen met hardlopen daar denkt ze niet aan. “In de toekomst wil ik uiteraard graag een keer de hele marathon willen doen. Deze staat absoluut zeker op mijn bucketlist. Tegen de mensen die nog twijfelen om aan De Bonte Haas Loop mee te doen zou ik willen zeggen ‘twijfel niet en doe mee aan deze leuke loop! Loop je niet voor jezelf dan tenminste voor het goede doel!’

author: Alexander Wagener