Blog
  • Home
10
12
2016

Bonte Haas Lopers aan het woord: Sander van Assen (28)

Ook Sander neemt deel aan De Bonte Haas Loop. “En dat al sinds 2011!” Zijn hardloopgeschiedenis begon met voetballen. “Zoals zo velen in hun jeugd hebben gedaan, toch? Toen ik hiermee stopte ben ik met hardlopen begonnen. Eerst recreatief en daarna steeds fanatieker. Ik sloot me aan bij een van de wegatletiek loopgroepen van Olympus’70 en kreeg het daar heel erg naar mijn zin.” Sinds een aantal jaar doet Sander er de baanatletiek bij. “Ik train bij looptrainer Arthur van Dijk op de baan op dinsdag- en donderdagavond bij Olympus’70. Daarnaast train ik ook nog twee keer per week voor mezelf. In het weekend probeer ik in de regio vaak wedstrijden te lopen want dat is natuurlijk het leukste!” Sander is niet alleen loper maar ook als vrijwilliger actief bij Olympus’70. “Sinds 2014 ben ik er bestuurslid wegatletiek en vanaf komend kalenderjaar word ik ook één van de trainers bij het Lopersproject van Olympus’70.” Hij heeft ook van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. “Als gezicht van hardloopspeciaalzaak Zier Running in Naaldwijk adviseer ik hardlopers de juiste hardloopschoenen, kleding en dergelijken aan te schaffen. Ik ben dus eigenlijk iedere dag van de week met de hardloopsport bezig.” Meedoen aan de De Bonte Haas Loop is voor Sander een vanzelfsprekendheid. “Zoals ik al zei neem ik graag deel aan regionale wedstrijden. De Bonte Haas loop is een wedstrijd voor het goede doel die wordt georganiseerd door een van de loopgroepen van Olympus’70. Daarom vind ik het extra leuk om aan deze loop deel te nemen. De loop heeft een leuk parcours en er heerst altijd een goede sfeer. En een hoop bekende clubgezichten doen mee!” Zoals veel lopers zichzelf toekomstdoelen stellen doet Sander dat ook. “Ik heb nu vier marathons gelopen. Mijn vijfde is in april 2017 de Rotterdam Marathon. Mijn doel is vooral fit blijven en ‘lekker blijven hardlopen’ op de weg en op de baan. Ook wil ik mij bij Olympus’70 verder ontwikkelen als hardlooptrainer.” De trainer in spé heeft nog wel een goede tip. “De Bonte Haas Loop lopen? Gewoon doen! Het is een goed georganiseerde loop voor het goede doel. Doe mee!”

author: Alexander Wagener