Blog
  • Home
09
12
2016

Bonte Haas Lopers aan het woord: Denise Jansen (22)

“In januari van dit jaar deed ik voor het eerst aan de Bonte Haas Loop mee, maar aan deze editie kan ik waarschijnlijk niet meedoen”, zegt Denise, die het hardlopen in clubverband anderhalf jaar geleden bij de Olympus’70 Maandagavond Hardloopgroep ‘PAUL’ begon en sinds een klein half jaar de baanatletiektrainingen op de club volgt. “Ik ben sinds 1,5 jaar serieus aan het hardlopen en de Bonte Haas Loop was mijn eerste officiële 10 kilometer wedstrijd ooit! Daarna heb ik een halve marathon gelopen in het voorjaar.” Bovenal vindt Denise de Bonte Haas Loop een gezellige loop. “Je levert bovendien een bijdrage aan het goede doel, en je hebt een doel om voor te trainen aan het begin van de winter.” De keuzevrijheid spreekt Denise ook in de loop aan. “Het is een loop van 5 of 10 kilometer. Voor elk wat wils dus. Ik woon in Wateringen, dus is het voor mij ook dichtbij, en de sfeer is goed. En je levert nog een bijdrage aan het goede doel, maar dat had ik al gezegd.” Denise traint veel op de baan van Olympus’70 naast het Intergreen Atletic House, het clubhuis van de atletiekvereniging, en voor zichzelf. “Komend voorjaar wil ik mijn tijd op de halve marathon verbeteren. Ik raad iedereen aan om aan de Bonte Haas Loop mee te doen. Het is leuk, kleinschalig en gezellig. Het maximale uit jezelf halen, of juist lopen voor de gezelligheid en een bijdrage leveren aan het goede doel, waarom zou je niet meedoen? Groetjes van Denise.”

author: Alexander Wagener