Blog
  • Home
06
12
2016

Bonte Haas Lopers aan het woord: Leo Boekestijn (58)

“Ja, ik ben inderdaad die ‘blote voeten loper’ uit Westland”, zegt het gemeenteraadslid van Westland Verstandig, die in december niet aanwezig zal zijn bij de eerste Bonte Haas Loop van 2016-2017. “Dan loop ik de Sparkmarathon in Spijkenisse. Die van januari moet wel lukken. Die ga ik inplannen.” Leo begon in 1991 met hardlopen bij de Lierse Roadrunners. Die hardloopclub stond toen onder leiding van good old Sjaak van der Ende. “En van ‘t een kwam het ander. Uiteindelijk heb ik in 1996 mijn eerste marathon gelopen. Dat was de Rotterdam Marathon. Die marathon is daar ieder jaar weer een feest!” Bij de ‘loopjes in de buurt’ is Leo met de Lierse Roadrunners altijd aanwezig. “Uiteraard zijn wij dat. Zo ook vanaf het begin bij de Bonte Haas Loop. In mijn echte hardlooptijd mocht ik er zelfs een keer op de 5 km als 3e  finishen. Inmiddels loop ik zacht, ver en veel.” Elke maand loopt Leo wel een marathon of meer. “Mijn maandelijkse ‘menu’ ja. De meeste haalbare doelen heb ik inmiddels gelukkig wel behaald. Wel zo handig op je 58e, toch? Stiekem ben ik nog wel op weg naar de 100 marathons of meer. Ik zit nu op 84 marathons. Ook het lopen op blote voeten heb ik me inmiddels eigen gemaakt, wat een hele aparte gewaarwording is. De Bonte Haas Loop staat bij mij vooral voor gezelligheid én het goede doel. ‘t Mooie is ook nog eens dat je op tijd klaar bent, zodat je de rest van de zondag gewoon nog je ding kan doen!”

author: Alexander Wagener