Blog
  • Home
03
12
2016

Bonte Haas Lopers aan het woord: Riny van Zeijl (?)

Op de zondagen 18 december en 15 januari vanaf 10:00 uur organiseert de Olympus’70 Maandagavond Hardloopgroep ‘PAUL’ weer De Bonte Haas Loop. De organisatie sprak een aantal deelnemers van eerdere Bonte Haas Lopen.

Riny van Zeijl (?)

Leeftijd? “Dat vind ik niet relevant. Je wordt zo in hokjes gestopt. En bovendien vraag je dat niet aan een dame hè.” Sinds drie jaar loopt Riny de Bonte Haas Loop. “Ik loop nu zo’n jaar of 10 hard en heb mijn afstand sindsdien van 5 naar 42,197 kilometer verlegd. Het is nog steeds heerlijk om te lopen!” Onlangs slaagde ze voor het looptrainersdiploma bij Olympus’70. Riny vindt de Bonte Haas Loop een leuke loop. “De route loopt langs een mooie omgeving aan de Zweth en richting ‘t Woudt. Daarnaast is het na de loop altijd heel gezellig in de Bonte Haas. En de loop past goed in mijn trainingen. Komend voorjaar loop ik de Marathon van Rotterdam.” De kleinschaligheid van de Bonte Haas Loop spreekt haar het meest aan. “En je ontmoet er vele bekenden!” Ze heeft nog een boodschap voor anderen die nog over deelname aan de Bonte Haas Loop twijfelen. “Loop je niet voor jezelf dan loop je in ieder geval voor het goede doel!”

riny-van-zeijl-2

Bonte Haas Loop komt er weer aan!

Op de zondagen 18 december en 15 januari vanaf 10:00 uur organiseert de Olympus’70 Maandagavond Hardloopgroep ‘PAUL’ weer De Bonte Haas Loop. Start en finish van dit 5 en 10 kilometer hardloopevenement is naast het welbekende Eetcafé De Bonte Haas aan de Dorpskade 79 in Wateringen. Voor de wandelliefhebbers wordt ook een wandelroute met start en finish in De Bonte Haas uitgestippeld. Op de digitale snelweg kan via de website https://www.bontehaasloop.nl/inschrijven/ worden ingeschreven.  In een bijgebouw van De Bonte Haas kan ook op de 2 zondagen zelf worden ingeschreven. De opbrengst van de editie 2016-2017 gaat naar Hospice Beukenrode (http://hospicebeukenrode.nl/) in Naaldwijk.

 

author: Alexander Wagener